Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Dan otvorenih vrata POU-a uz „JAGOdan&CrameRAJ“: Finale koncert Lidije Bačić

jag34Povodom Dana otvorenih vrata POU-a Dugo Selo i proslave 50 godina lokalnog lista "Dugoselske kronike", 20. svibnja održana je manifestacija „JAGOdan&CrameRAJ“ u organizaciji POU-a po treći puta. Ove godine miris jagoda nije se širio rukometnim igralištem već prostorom ispred Gradske sportske dvorane gdje je događanje premješteno „pod prijetnjom“ kiše.

 

 

Fine jagode i antikviteti privukli brojne posjetitelje

 

pouTo nije bio problem brojnim građanima koji su došli kupiti prave, domaće jagode lokalnih OPG-ovaca po cijeni od 10 kuna. Uživalo se i u finim slasticama. Kolači, torte, vafli, palačinke s pekmezom, razne kreme, krafne, sladoled, likeri i drugi napitci – bar jedno od toga probalo se na štandovima KUD-a „Preporod“,  Savskih lađarica i Vito's-a. Preporodaši/ce su se ponovno dokazali kao vrsni slastičari, dodatna tava za pečenje palačinki trebala je lađaricama. Osim jagoda, u ponudi su bili i drugi zdravi proizvodi poput meda, sira, aronije, bučinog ulja, arančina, vina… Gastronomsku ponudu upotpunio je tzv. mesni odjel domaćih ugostitelja.

 

 

jag125

 

Posjećen je bio Crameraj. Kupiti se tako mogao vrijedan stolac od nekoliko stotina eura pa sve do majice od 5 kuna. Slike, vaze, stare knjige, odjeća, obuća, porculansko posuđe, nakit, rukotvorine – razgledavalo se i cjenkalo, mijenjalo u skladu s geslom Prodaj lampu ili daj na trampu. Dok su odrasli kupovali djeca su se zabavljala u igraonici koju su osmislili članovi dugoselske Baptističke crkve. Nije moglo proći bez oslikavanja lica, najtraženiji motiv, pogađate, bile su jagode. Zabavno je bilo i s mađioničarom, neki su odmah isprobavali razne trikove. Bilo je iznenađenja poput cvjetne skulpture s ovogodišnjeg Floraarta Arielle Melić.  Dugoselci su dali svoj sud, njena kreacija je za njih No.1.

 

 

 

 

 

 

Bogat glazbeno-scenski program

 

jag132Bogat glazbeno-scenski program održan je u dvorani. Organizator ovom prigodom zahvaljuje svim sudionicima. A bilo je uistinu raznovrsno, od klasike do zabavne glazbe. Dugoselske mažoretkinje svečano su otvorile manifestaciju. Što su naučili u protekloj godini pokazali su najmlađi polaznici POU-tečajeva. Dvije grupe Malih Engleza koji ovaj popularni jezik uče pod paskom Marije Krasić pjevali su; buduće sportske zvijezde koje stvara Janja Bambić na Sportskoj akademijici izvele su spretan repertoar; ritmičarke su bile vješte pod budnim okom voditeljice Sanje Sambolić. Ljubitelji klasičnog baleta došli su na svoje kad su na scenu stupili balerine i jedan baletan Studija FITnić.

Naporno vježbanje njima nije strano, vidjelo se  po dojmljivom  nastupu. Žešći su bili Zumba kidsi rasplesavši cijelu dvoranu.  Preporodove dječje skupine također marljivo vježbaju, oduševili su i ovaj put te pokazali kako već 110 godina KUD uspješno čuva hrvatsku folklornu tradiciju i baštinu. Da ples potiče dobro raspoloženje znaju i polaznici Plesnog centra Dugo Selo, vjerojatno će im se mnogi pridružiti nakon veselog nastupa na  JAGOdanu. Atraktivan nastup imao je Plesni klub Lana čije su zahtjevne koreografije bile pravi spektakl za publiku. Ništa čudno, većina članica redovito osvaja zlatna odličja na državnim i svjetskim natjecanjima u više kategorija, među njima su cheerleading i show dance. Glasna uvertira prije koncerta Lidije Bačić bila je Limena glazba KUD-a „Preporod“.

 

Lidija Bačić „oprala“ kišu

 

jag151

 

 

 

 

Dobra atmosfera dodatno je zagrijana Lidijinim izlaskom na pozornicu, a na oduševljenje i starih i mladih fanova. Popularna pjevačica pjevala je više od dva sata, bilo je vremena za fotografiranje i autograme.  Kiša je ipak pala, no nije bilo pokislih. Možda je malo smetala, jer zbog ustaljeno nestabilnih vremenskih uvjeta, odgođeno je tradicionalno zajedničko puštanje lampiona. Dogodit će se uskoro, najavljuju organizatori još događanja vezanih za proslavu pola stoljeća Dugoselske kronike. Bit će to nova prigoda za druženje i širenje pozitivne energije u Dugom Selu.

 

 

 

 

 

Galerija fotografija na FB Dugoselske kronike

https://www.facebook.com/811665242200786/photos/?tab=album&album_id=1551328371567799

amš