kronika1Projekcijom filma „Dugoselska kronika - prvih pedeset godina“, koja je sinoć održana u dvorani Preporod prikazana je kratka povijest ovog tiskanog medija koji već punih pedeset godina donosi sve aktualnosti s dugoselskog područja, uključujući i susjedne općine Rugvicu i Brckovljane. Glavni krivac za nastajanje Dugoselske kronike bio je Jadranko Crnić koji je bio i prvi urednik novina koje su u prvih šest brojeva tiskane unutra Vjesnika, da bi kasnije izlazile samostalne sve do današnjih dana, kada ih uređuje Nenad Haleuš Mali.

Radost življenja0Realizacija projekta „Radost življenja“ - Umjetnost i kultura 54+ započela je uspješno. Interes za besplatne radionice je velik, reakcije polaznika pozitivne. Za sada su se prijavile 83 osobe, a još nisu ni započeli svi projektni elementi, rekao nam je voditelj projekta Mario Mlinarek.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva sve ljubitelje bednjanskog kraja i osebujnog govora tamošnjih stanovnika na scensko-glazbenu večer „Bednja u Dugom Selu“.