Predstavljena knjiga Ivane Plechinger „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“

plech4

 

Dugoselskoj publici je 7. travnja predstavljena prva knjiga Ivane Plechinger „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“. Poznatu glazbenicu čiju pjesmu „Mala ptica nebeska“ još uvijek rado pjevušimo, televizijsku i radijsku voditeljicu, predstavila je u dvorani POU-a Dugo Selo voditeljica Centra za kulturu Nada Kozić.

"Kamo je nestao slonić?" - izložba posvećena Tvornici posuđa "Gorica"/ NOĆ MUZEJA 27. SIJEČNJA

noćmuzplakat

Noć muzeja 2017. godine održat će se diljem Hrvatske 27. siječnja. Po četvrti puta, brojnim muzejima, galerijama te drugim kulturnim i baštinskim ustanovama priključilo se Pučko otvoreno učilište Dugo Selo priredivši izložbu posvećenu Tvornici posuđa Gorica „Kamo je nestao slonić?“.

Kulturni centar sv. Martin Hrvatska: Svečano obilježene martinske obljetnice

skup martin 1Kulturni centar sv. Martin Hrvatska  okuplja gradove i općine   pod zaštitom ovog sveca, kao i brojne štovatelje Martinske baštine. Centrom predsjeda dr Ines Sabotič, koja je 15. studenog  2016.  u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, zajedno s dr Antonijom Zaradija Kiš, predstavila desetu obljetnicu rada ove Udruge. Ovim svečanim skupom s predstavnicima  martinskih gradova i općina obilježena je i 1700. obljetnica rođenja ovog sveca zaštitnika.

Besplatna predstava za djecu „Tri mačke“ 7.veljače u 17 i 18 sati

TRI MACKE PLAKAT ZA WEB

Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada poklanjaju najmlađim sugrađanima, a prigodom Fašnika, predstavu za djecu „ Tri mačke“ koja će se održati u nedjelju, 7.veljače i to dvije izvedbe u 17 i 18 sati u Dvorani KUD-a „Preporod“. Predstava se organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Dugo Selo gdje i možete podići svoje besplatne ulaznice. Adresa je J.Zorića 21 a, više informacija na 2753-419. Djecu očekuje dobra zabava, a tko želi može doći i „pod maskom“. Nakon predstave klince i klinceze očekuje i prigodna zakuska – fine krafne.

Predstava je lutkarski mjuzikl Produkcije Z, a priča se vrti oko „Tri mačke“ koje nisu bile zadovoljne svojom bojom pa su se obojale valjajući se u brašnu i ugljenu. Tako obojane jedna drugu nisu prepoznale. Poslije niza duhovitih obrata zaključile su da je svaka bila ljepša u staroj boji.