"Kamo je nestao slonić?" - izložba posvećena Tvornici posuđa "Gorica"/ NOĆ MUZEJA 27. SIJEČNJA

noćmuzplakat

Noć muzeja 2017. godine održat će se diljem Hrvatske 27. siječnja. Po četvrti puta, brojnim muzejima, galerijama te drugim kulturnim i baštinskim ustanovama priključilo se Pučko otvoreno učilište Dugo Selo priredivši izložbu posvećenu Tvornici posuđa Gorica „Kamo je nestao slonić?“.

Kulturni centar sv. Martin Hrvatska: Svečano obilježene martinske obljetnice

skup martin 1Kulturni centar sv. Martin Hrvatska  okuplja gradove i općine   pod zaštitom ovog sveca, kao i brojne štovatelje Martinske baštine. Centrom predsjeda dr Ines Sabotič, koja je 15. studenog  2016.  u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, zajedno s dr Antonijom Zaradija Kiš, predstavila desetu obljetnicu rada ove Udruge. Ovim svečanim skupom s predstavnicima  martinskih gradova i općina obilježena je i 1700. obljetnica rođenja ovog sveca zaštitnika.

Besplatna predstava za djecu „Tri mačke“ 7.veljače u 17 i 18 sati

TRI MACKE PLAKAT ZA WEB

Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada poklanjaju najmlađim sugrađanima, a prigodom Fašnika, predstavu za djecu „ Tri mačke“ koja će se održati u nedjelju, 7.veljače i to dvije izvedbe u 17 i 18 sati u Dvorani KUD-a „Preporod“. Predstava se organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Dugo Selo gdje i možete podići svoje besplatne ulaznice. Adresa je J.Zorića 21 a, više informacija na 2753-419. Djecu očekuje dobra zabava, a tko želi može doći i „pod maskom“. Nakon predstave klince i klinceze očekuje i prigodna zakuska – fine krafne.

Predstava je lutkarski mjuzikl Produkcije Z, a priča se vrti oko „Tri mačke“ koje nisu bile zadovoljne svojom bojom pa su se obojale valjajući se u brašnu i ugljenu. Tako obojane jedna drugu nisu prepoznale. Poslije niza duhovitih obrata zaključile su da je svaka bila ljepša u staroj boji.

No result...