Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

„Muškarci.hr“ u borbi za rodnu ravnopravnost

muškarci1Predstava u izvedbi izabranika muškoga roda bila je tražena i posjećena u nedjelju 29. listopada u Dugom Selu. Štoviše, kad se pročulo za tu „kazališnu repliku“ popularnoj predstavi „5žena.com“, u kojoj su žene dobrano „olajale“ svoje partnere, nije se tražila samo karta više, već dvije izvedbe u istome danu, na istome mjestu. Vrlo rijetko, gotovo nikada dugoselska publika ne traži izvedbu više, što govori o izuzetno dobrom rejtingu „hrvatskih Muškaraca.hr“, na kakvom bi im pozavidio svaki političar u HR.

I zaista, četvorica muških držali su se teme, a još više stereotipa, redajući frustracije potaknute od strane žena. A u publici – žene u velikoj većini, na kakvoj bi im pozavidjela svaka politička stranka u HR, pa i u svijetu. Tu i tamo po koji muškarac, kojeg su dobrano ismijali kao „papka koji dolazi u kazalište po ženskom diktatu“. Tako su glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Andrej Dojkić i Amar Bukvić, u režiji Maria Kovača, bespoštedno redali frustracije koje im žene uzrokuju u zajedničkom životu. Istina, žene su se prepoznale u svemu tome, unatoč muškom pretjerivanju. Na svo drvlje i kamenje koje su muške face sasule na nježniji spol, a sve navodno radi borbe za rodnu ravnopravnost , žene su se – samo nasmijale. A kad su, sukladno svojim malim slabostima, priznali kako su im žene drage i poželjne u svakom pogledu, publika im je zapljeskala.

Ps. Predstava je održana u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo u kojem radi „5 zaposlenica.com“ i 1 (jedan) „zaposlenik.hr.„

NK