Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

JAGOdan&CrameRAJ 2.lipnja: Bogat program za male i velike, finale zajedničko puštanje lampiona

jagodan plakat za webPučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva na svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg, već četvrtu godinu za redom, organizira manifestaciju JAGOdan&CrameRAJ. Održat će se u subotu 2. lipnja u bajkovitom Perivoju Ivane Brlić Mažuranić (pored Dječjeg vrtića Dugo Selo). Počinje u 10 sati, a cjelodnevni bogat program završit će puštanjem lampiona.

Osim pravih, slatkih jagoda, u ponudi će biti i drugi fini proizvodi lokalnih OPG-ovaca te slastičara. Dođite i kušajte sireve, bučino ulje, aroniju, pekmeze od jagoda, kolače, sladoled… Posjetitelje očekuje odlična ugostiteljska ponuda po receptima vrhunskog majstora kuhinje Branka Galenića Žutog, zvijezde emisije 3,2,1 – kuhaj. Njegova slana jela s jagodama u ponudi su dana „Piknika na dekicama“ od 14 do 16 sati. Degustirat će se i džemovi, u kuhanju se natječu gradonačelnik N.Panian, članice članice KUD-a Preporod, Gradske udruge umirovljenika i Savskih lađara iz Rugvice. Zanimljiva ponuda starih stvari kao i raznih unikatnih rukotvorina očekuje vas na Crameraju. Raznovrstan glazbeno-scenski program počinje u 10 sati. U jutarnjem dijelu, u sklopu otvorenja, nastupaju Dugoselske mažoretkinje, akrobati na svili, mali polaznici POU tečajeva, Dječji zbor Kikići sve do podneva kada je na redu predstava za djecu „Braća Grimm u trapericama“. Podnevni program na pozornici počinje u 17 sati s malim „Preporodašima“, slijedi zumba i balet Studija FITnić, Plesni centar Dugo Selo, Plesni klub Lana te Glazbena škola Dugo Selo čiji će nastup popratiti zajedničko puštanje lampiona u 21 sat.

Tokom cijelog dana odvijat će se razne radionice za djecu – Eko radionica, Vrtić ili škola, kemijati se mora, Čokoladne jagodice, kreativno sportska radionica, ples na svili, zaboravljene igre, te radionica puhanja stakla udruge „Stakleni svijet“. Tu su i facepinting, tobogan, igraonice, photobooth u kojem se posjetitelji mogu fotografirati za uspomenu. Dobra zabava očekuje i male i velike, stoga nek' vam bude subotnji plan posjetiti Jagodan.