Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

6. izdanje manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ najbolje do sada

42907321 2126833640683933 5348764292604755968 nFina hrana i bogat program obilježili su ovogodišnje izdanje „Starih jela z Dugoga Sela“ 29. i 30. rujna. Više od 50 izlagača popunilo je Kolodvorsku ulicu dok se na pozornici „pod vurom“ održavao glazbeno-scenski program. Domača hrana iz Posavine, Prigorja i Korduna guštirala se uz dobra vina, a predstavili su se i izlagači iz BiH, Južne Koreje, SAD-a i Brazila u popularnom dijelu programa „Po pol vure gastrokulture“.

 

Dvodnevnu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Nenad Panian, u društvu zamjenice župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira, veleposlanika Republike Koreje Park Won-supa, prve pratilje Miss Hrvatske Dugoselke Ane Marije Stančerić.

Program, koji su vodili Jan Kerekeš i Vid Balog, započeo je promenadom. Uz Limenu glazbu KUD-a „Preporod“ i Dugoselske mažoretkinje, sudjelovali su KUD-ovi Prepuštovec, Posavka Oborovo, Tančec Jalševec Nartski,Ogranak Seljačke sloge Lupoglav, August Cesarec Brckovljani, Đerđef BiH i Preporod. Čuvari baštine nastupili su i na pozornici. Atraktivan nastup u podnevnim satima imao je KUD Kalinka iz Čakovca. Večernji sati bili su rezervirani za koncerte – prvi dan nastupili su „Najbolji hrvatski tamburaši“ i TS „Logos“, a drugi rock bandovi uz Festival craft piva. U sklopu manifestacije otvorena je izložba starih fotografija „Život kroz crno-bijeli objektiv“ u prostoru Male galerije koju su priredili Veterani KUD-a „Preporod“. Održan je i Sajam antikviteta.

Natjecalo se u kuhanju gulaša, birala se najbolje pečena guska i štrudl s jabukama. Najbolju domaću kapljicu birali su Martinski biškupi.

Ocjenjivanje najboljeg Martinskog menija pod nazivom „Guska, gulaš, gibanica“ vodili su gastro znalci – Tomislav Špiček, Željko Kukučka i Stipe Tomljenović.

Pobjednik 2.Martinske kotlićijade je Matija Galenić, druga je ekipa Majkovca, a treći Savski lađari.

Najbolju gusku pripremio je KUD „Tančec“, odnosno Mirjana Petek, druga je bila guska Katice Jambrišak iz Udruge umirovljenika Dugo Selo, treća Seljačke sloge Lupoglav

Nafiniji štrudl priredio je KUD „Preporod“, drugu Katica Jambrišak, a treći Udruga žena Sesvete.

Prvu nagradu za najljepše uređeni štand dobila je Udruga umirovljenika Brckovljani, drugi je Ogranak seljačke sloge iz Lupoglava, a treći KUD-a „Preporod“.

U kulinarskom natjecanju s glavnim sastojcima vrganjima i jajima sudjelovali su dugoselski zetovi Vedran Mlikota i Slaven Knezović, Karmela Vukov-Colić, Ana Marija Stančerić i Jan Kerekeš.

Dugoselskim fruštikom započela je nedjelja, a žgance s lukom i čvarkima te kuhanu kuruzu dijelili su gradonačelnik N.Panian i vrijedna Vera Tomić.

Nastupili su PK Lana, Plesnog centra Dugo Selo, Vokalni ansambl Duga i Zbor umirovljenika GU Dugo Selo. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo bila je organizirana i tradicionalna Likovna kolonija likovnih umjetnika Zagrebačke županije. Ove je godine planirana kiparska kolonija, tehnika "raku" koja će okupiti desetak sudionika. Tema je bila prigodna - Etno i kulinarstvo. Ljubitelji piva došli su na svoje na Festival craft pivovara tijekom kojeg se mogla degustirati craft pive četiri pivovara uz zanimljiv program i nastup banda (radionica kuhanja pive kod kuće; pivske igre; natjecanje u jedenju ljutih papričica, itd. Organizator manifestacije bilo je Pučko otvoreno učilište Dugo Selo uz suorganizaciju TZ-a.

DK

Foto album na FB-u Dugoselske kronike

https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?tab=album&album_id=2126791704021460&__xts__%5B0%5D=68.ARB7Fo5Yz4gb1ltnOG7hb1QvEC6QS7tYV3LEKA0FQmt93BOgoib2lRCACJN0e-VXZtmzvoA8zwNKtS2fKNUZqxEhHVFOfWQ2AelaXxpMfwJ37DgvYLOrzzsdMdjvnNxNr9EHdXffzvhG_OUqIhj43RnMw0DFON7JNWEbYJPBwW73YWRVH46fmw&__tn__=-UC-R