f1Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, drugu godinu za redom, POU Dugo Selo organiziralo je „Noć žena“. Događaj posvećen ženama održan je u Dvorani „Preporod“ u nedjeljnu večer 10. ožujka.

Radost življenja0Pučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva zainteresirane polaznike za kazališni amaterizam na organiziranu radionicu. Aktivnost  će polaznicima  omogućiti sudjelovanje u pripremi i izvedbi dramskoga teksta te  postavljanje i izvedbu kazališne predstave, pod  stručnim vodstvom glumca i dramaturga. 

Radost življenja0Realizacija projekta „Radost življenja“ - Umjetnost i kultura 54+ započela je uspješno. Interes za besplatne radionice je velik, reakcije polaznika pozitivne. Za sada su se prijavile 83 osobe, a još nisu ni započeli svi projektni elementi, rekao nam je voditelj projekta Mario Mlinarek.

Radost življenja0Polaznici jedne od radionica organiziranih u sklopu EU projekta - radionice slikanja, započeli su aktivnost 1. prosinca. Veliki broj zainteresiranih, dvadesetak polaznika, žele učiti slikanje uz stručno vodstvo akademskog slikara Roberta Samardžića, prof. likovne kulture. Među polaznicima su početnici u slikanju, ali i oni koji su se već pohađali tečajeve, slikali i izlagali. Za početak učili su crtanje objekta ugljenom na papiru, uz primjenu osnovnih pravila kojima ih je voditelj Samardžić podučio.

Radost življenja0U provedbi ovog dijela projekata zadužen je  Grad Dugo Selo koji je angažirao stručne službe u provedbi aktivnosti prilagodbe. Infrastrukturna prilagodba zgrade POU-a važna je i jer će se na taj način osigurati nesmetan prolaz do prostorija POU-a.