kuš1 kuš2

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo i ove godine organizira niz kulturnih i zabavnih programa za one koji ljetne praznike provode u svome gradu. Ljetna pozornica bivšeg restorana „Športski“ i „Dvorana Preporod“ ugostit će kazališne i glazbene umjetnike u okviru manifestacije „Dugoselsko kulturno ljeto 2019.“ koju, uz Grad Dugo Selo, sufinancira i Zagrebačke županija.

f1Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, drugu godinu za redom, POU Dugo Selo organiziralo je „Noć žena“. Događaj posvećen ženama održan je u Dvorani „Preporod“ u nedjeljnu večer 10. ožujka.

Radost življenja0Pučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva zainteresirane polaznike za kazališni amaterizam na organiziranu radionicu. Aktivnost  će polaznicima  omogućiti sudjelovanje u pripremi i izvedbi dramskoga teksta te  postavljanje i izvedbu kazališne predstave, pod  stručnim vodstvom glumca i dramaturga. 

Radost življenja0Realizacija projekta „Radost življenja“ - Umjetnost i kultura 54+ započela je uspješno. Interes za besplatne radionice je velik, reakcije polaznika pozitivne. Za sada su se prijavile 83 osobe, a još nisu ni započeli svi projektni elementi, rekao nam je voditelj projekta Mario Mlinarek.

Radost življenja0Polaznici jedne od radionica organiziranih u sklopu EU projekta - radionice slikanja, započeli su aktivnost 1. prosinca. Veliki broj zainteresiranih, dvadesetak polaznika, žele učiti slikanje uz stručno vodstvo akademskog slikara Roberta Samardžića, prof. likovne kulture. Među polaznicima su početnici u slikanju, ali i oni koji su se već pohađali tečajeve, slikali i izlagali. Za početak učili su crtanje objekta ugljenom na papiru, uz primjenu osnovnih pravila kojima ih je voditelj Samardžić podučio.