Ruže, glazbeno poetski cabaret i charleston za „Noć žena“

f1Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, drugu godinu za redom, POU Dugo Selo organiziralo je „Noć žena“. Događaj posvećen ženama održan je u Dvorani „Preporod“ u nedjeljnu večer 10. ožujka.

Za glazbu, romantiku i smijeh pobrinuo se glumac Adam Končić koji je svojom cabaret predstavom „Adam i ona“ okupljene poveo u prošlost grada Zagreba. Na repertoaru su bile pjesme nastale 30 – tih godina prošlog stoljeća, ljubavna poezija poznatih pjesnika, priče i anegdote vezane na vječnu temu muško – ženskih odnosa. Adama je na klaviru pratio Oliver Belošević.

Cabaret predstave bile su popularne u 20-tim godinama prošlog stoljeća. Doba art decoa, zlatno i burno doba kako ga još zovu, obilježio je ples charleston, a kako se izvodi pokazali su Limena glazba i plesači KUD-a „Preporod“. Svestrani „Preporodaši“ i „Preporodašice“, osim svirkom i plesom, oduševili su i kostimima. Dvadesete godine bile su razdoblje sve aktivnijeg sudjelovanja žena u društvenom životu. Odrazilo se to na modu, kako se mijenjala uloga žena u društvu tako se mijenjala i odjeća. Počele su se nositi kraće suknje s naborima ili prorezima koje su ženama omogućavale lakše kretanje.

Poslije vrckavog plesa i dobre glazbe, ženama je njihov Dan čestitao gradonačelnik Nenad Panian podijelivši crvene ruže. Čestitke je uputio i ravnatelj POU-a Nenad Haleuš-Mali. Odlična, opuštena atmosfera nastavila se u obližnjem Caffe baru „Gold“ gdje je za posjetiteljice i njihovu pratnju bio upriličen mali domjenak. Na meniju su bili fini sirevi poznate Obiteljske sirane Kusanovec i kolači.  I za ovogodišnju „Noć žena“ čule su se samo riječi hvale tako da bi ovo druženje moglo postati tradicionalno.amš

f1.JPG f4.JPG f5.JPG f8.JPG f9.JPG