Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Kreće Kultura u Športskom: KUŠ u petak otvara hit predstava za odrasle "Političar"

politicar plakat
 
„Vaš glas za moj bolji život! Ja se kandidiram, vi plaćate! Pošten političar je nesposoban političar!“ – samo su neki od političkih slogana koji će odjekivati Hrvatskom. Slavko Sobin u kazališnoj komediji „Političar“, autora Ladislava Prežigala, hrvatskoj javnosti pokazuje kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one „srednje“ stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac utjelovljuje u ovoj dinamičnoj predstavi čak PET živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.
Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Slavko Sobin.
Kako se rade političke koalicije i kakav je u stvari um prosječnog političara, ova urnebesna komedija demistificirat će izbore u Lijepoj Našoj i natjerati političare da se zamisle. Autor i glumac ne sumnjaju da će se mnogi u njoj i prepoznati.
 
NAPOMENA: U slučaju loših vremenskih uvjeta predstava će se održati u Dvorani "Preporod"