Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

ODRŽANA NOĆ KAZALIŠTA U DUGOM SELU

noc kaz5Među 54 mjesta u Hrvatskoj koji su se ove godine, u rekordnom broju, prijavili za manifestaciju Noć kazališta 2018 – sudjelovalo je i Dugo Selo. Jubilarna 10. po redu Noć kazališta - u Dugom Selu se organizirala treću godinu za redom, a ove godine Pučko otvoreno učilište Dugo Selo pripremilo je program u kojem su prikazane dvije kazališne predstave – „Julijin balkon“ zagrebačkog Hit teatra i „Skupština“ varaždinskog Kerekesh teatra, obje pobudivši veliki interes.

 

Predstava u kojoj troje protagonista Ana Vilenica, Matea Elezović-Brdar i Mladen Kovačić tumače likove glumaca i redateljice nastojeći uprizoriti najpoznatije djelo W. Shakespeara „Romeo i Julija“. Pritom se izmjenjuju scene njihovih privatnih života u kojima trojac glumi i druge likove, demonstrirajući ljubavne odnose i peripetije iz njihova svakodnevice. Pri tome iste situacije, bliske mnogima u publici, prikazane su duhovito i neopterećujuće. Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, a redateljica je Iva Srnec.

Tekst i režiju kajkavske satirične komedije „Skupština“ potpisuje Ljubomir Kerekeš, a živopisne likove tumače Ljubomir Kerekeš, Marija Krpan, Draško Zidar i Mijo Pavelko. Radnja je smještena u selu Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. Višenagrađivana predstava Teatra Kerekeš, sudeći prema salvama smijeha, nakon Noći kazališta u Dugom Selu, dobila je nove poklonike i u našem gradu.