Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Predstava „Kod kuće je najgore“ kao kućna, bračna svakodnevica

P1Dvoje glumaca - Dunja Fajdić i Marko Hergešić svojim su tijelima, dijalogom, pjesmama i izuzetnom dinamikom uprizorili radnju istoimenog djela Ephraima Kishona. Sami na sceni oni su detaljno prikazali obiteljsku svakodnevicu naglašavajući mane i slabosti iz života običnih ljudi, kakve su posjetitelju poznate iz vlastita života.

 

Taj se naš život našao na sceni gotovo u vidu snimke skrivenih kućnih kamera. Tako su protagonisti zorno podsjetili posjetitelje na strku oko malih beba i potragu za nezamjenjivom dudom varalicom, hrvanje sa strojem za pranje rublja koji ponekad „krene u šetnju“, poklanjanje dobivenih poklona, posebice bombonijera, nekom drugom. 
Uostalom, tko nije prolazio teškoće s nabavkom namještaja i beskonačnim čekanjem isporuke ili se odvažio na odluke o Božiću bez kupnje bezveznih i nekorisnih darova, a potom potajno prekršio odluke. 
Sam je Kishon već opisao karakteristike mentaliteta hrvatskoga čovjeka, a glumci su ih, u režiji Borisa Kovačevića, ogolili do kraja u prikazu skrivenih javnih navika našega čovjeka i obitelji uopće. 
Publika je sa zanimanjem pratila prikaze sebe na sceni te je u pravim trenucima reagirala smijehom i pljeskom, bez nepotrebnih „onakvih“ izraza, koji i nisu neophodni za uspjeh predstave. 
NK