Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Izvrsna komedija NA PROŠČENJU Zelinskog amaterskog kazališta u Dugom Selu - 9. lipnja

na proščenju

Zelinsko amatersko kazalište ZamKa, jedno od najboljih amaterskih kazališta, izvest će pred dugoselskom publikom sljedeće nedjelje 9.lipnja svoju višenagrađivanu predstavu "Na proščenju". Predstava će biti prikazana u dvorani Preporod s početkom u 20,00 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna, a možete je kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo te u Knjižari DeNova.

 

Radi se o još jednoj pučkoj predstavi Štefice Fanjek čija se radnja odvija na blagdan Sv. Ivana Krstitelja. Proštenja su nekada imala veliko značenje jer se tamo odvijao društveni život mještana. Predstava je proglašena naboljom predstavom na 22. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije održanoj u Buševcu. Pored toga osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, najbolju sporednu mušku i sporednu žensku ulogu te nagradu za njegovanje baštine. Kao županijski predstavnik predstava je upućena na Državni festival hrvatskih kazališnih amatera koji se nedavno održao u Vodicama i tamo je osvojila nagradu za njegovanje kulturne baštine.

Selektorica za državni festival Ozana Iveković, prof. u pismenom izvješću obrazložila je razloge izbora najbolje predstave 22. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije: "Sve su predstave na Festivalu bile zanimljive i dobre te je bilo vrlo teško i nezahvalno donijeti odluku o predstavniku županije na FHKA. Za nastup na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera sam odabrala predstavu Na proščenju. U glumačkom smislu je najbolja s nekoliko sjajno ostvarenih uloga, njeguje tradiciju te je u cjelini ostavila bolji dojam od ostalih prikazanih predstava na Festivalu."