Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Dugoselsko kulturno ljeto: Održana predstava „Zov divljine“

f7Nakon predstave za djecu, na red su došli i odrasli zaljubljenici u kazalište. Kazališni komad Scene Gorica „Zov divljine“ bio je drugi u bogatom programu Dugoselskog kulturnog ljeta koje je započelo 28. lipnja. Predstava prati četiri prijateljice, glume ih vrhunske Ines Bojanić, Hana Hegdušić, Mia Krajcar i Jasna Palić Picukarić, koje odlaze na izlet u šumu kako bi se u prirodi odmorile od svakodnevice.

 

U divljini se polako oslobađaju od ustaljenih društvenih normi. Na površinu izlaze neriješeni odnosi između osoba, prvenstveno muškaraca, ostavljenih u čini se dalekoj civilizaciji, ali i između njih samih. U pitanje dolaze njihova prijateljstva i ne tako čvrste veze s muškarcima. Na osami, suočavaju se jedna s drugom i sa svojom realnom životnom situacijom. Shvaćaju da im upravo njihova prijateljstva pomažu da prebrode sve nedaće. prevare i strahove. I sve to na gorko-slatki način, uz puno komičnih i zabavnih uzleta. Redateljica predstave je Lea Anastazija Fleger, tekst potpisuje Kristina Kegljen.

Kulturno ljeto nastavlja se još jednom kazališnom predstavom. Naime 7. srpnja prvi puta na kazališnim daskama naći će se dugoselski glumci amateri koji će, također u „Dvorani Preporod“ izvesti komediju Štefice Fanjek „Hudi beteg“.

„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ – hit komedija, na repertoaru Kultrnog ljeta je u subotu 20. srpnja s početkom u 21,00 sat na Terasi Športski, a na istom mjestu i u isto vrijeme, dan kasnije nastupa „Balašević tribute band Neki novi klinci“ koji će oduševiti sve ljubitelje Đorđa Balaševića.

Završetak kulturnog ljeta je u subotu 27. srpnja, kada na Terasi Športski gostuje jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a – DJ Johnny koji će organizirati Plesnu večer pod zvijezdama pod nazivom „Vintage Night in Long Village“.

amš