Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

„Tonka bontonka“ otvorila Dugoselsko kulturno ljeto

dj7Predstavom za djecu „Tonka bontonka“ jučer je započelo Dugoselsko kulturno ljeto u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Edukativni i zabavni mjuzikl Scene Gorica pogledali su brojni mali ljubitelji kazališta ispunjavajući Dvoranu „Preporod“ smijehom i pljeskom. Kroz zgode pristojne djevojčice Tonke i njenog nestašnog prijatelja Stjepka podsjetili su se kako se ponašati po bontonu.

 

Kako se ponašati u kazalištu, kako se odnositi prema starijim osobama i prijateljima, zašto su važne higijenske navike – samo su neki od dobrih primjera prikazanih na duhovit način u ovoj interaktivnoj predstavi. Sve su to djeci što glumom a što prigodnim pjesmama odlično objasnili glumci Dunja Fajdić, koja je uz Jelenu Radan autorica teksta, i Igor Baksa. Režiju potpisuje Morana Dolenc, a glazbu Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas.

Kulturno ljeto nastavlja se još jednom kazališnom predstavom. Naime 7. srpnja prvi puta na kazališnim daskama naći će se dugoselski glumci amateri koji će, također u „Dvorani Preporod“ izvesti komediju Štefice Fanjek „Hudi beteg“.

„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ – hit komedija, na repertoaru Kultrnog ljeta je u subotu 20. srpnja s početkom u 21,00 sat na Terasi Športski, a na istom mjestu i u isto vrijeme, dan kasnije nastupa „Balašević tribute band Neki novi klinci“ koji će oduševiti sve ljubitelje Đorđa Balaševića.

Završetak kulturnog ljeta je u subotu 27. srpnja, kada na Terasi Športski gostuje jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a – DJ Johnny koji će organizirati Plesnu večer pod zvijezdama pod nazivom „Vintage Night in Long Village“.amš