Četvrti susreti likovnih umjetnika u Dugom Selu 2004. godine

Četvrti susreti likovnih umjetnika održani su u rujnu 2004. godine. Osam  gostujućih umjetnika  pristiglih s područja Zagrebačke županije, oslikavalo je dugoselske motive  na otvorenoj radionici u središtu Dugog Sela, Dugoselski slikar Ivo Ostojić stvorio je njemu omiljenu vedutu gradskoga središta bilježeći stari dio glavne ulice u kontrastu tamnih modrih i svijetlih žuto-zlatnih boja.  Robert Samardžić,   već tada profilirani dugoselski slikar,  u doba svog hiperrealističkog stvaralaštva  oslikao je motiv željezničke kompozicije koja je zaštitni znak Dugog Sela kao željezničkog čvora.  Andrea Robić iz Velike Gorice odrješitim je iskorakom u suvremeni izričaj oslikala stari zdenac. Tako je i njezina sumještanka Marina Lapadatović  „teškim bojama“ prikazala dugoselsku jesensku kišu.  Irena Škrinjar iz Zaprešića dala je umiljate mačke u stilu kubističke animacije. Lidija Lovreković iz Ivanić Grada, zadivljena dugoselskim jezerima prikazala je ribe u vilinskom vrtlogu bajke. Svoju vitalnosti i vedrinu prikazao je slikar Stevan Isakov iz Ivanić Grada u pomalo irealnom cvijetu koji zrači toplinom kolorita. Milka Fureš iz Brckovljana u impresionističkom je stilu prikazala Draškovićevu kulu s tračkom nostalgičnosti. Na ovim susretima sudjelovao je i arhitekt Tomislav Prgomet koji je skicirao svoju ideju monumentalne skulpture u gradskom središtu, koja nije ostvarena.

Rad umjetnika i ove je godine pratila Mirela Jelinić, povjesničarka umjetnosti, koja je u izložbenom katalogu objavila svoj osvrt o djelima. 

  • DUGO SELO, Ivo Ostojić, ulje na platnu, 75x50 cmDUGO SELO, Ivo Ostojić, ulje na platnu, 75x50 cm
  • STARI BUNAR, Andrea Robić, ulje na platnu 50x70 cmSTARI BUNAR, Andrea Robić, ulje na platnu 50x70 cm
  • KOMPOZICIJA, Robert Samardžić, ulje na platnu, 70x50 cmKOMPOZICIJA, Robert Samardžić, ulje na platnu, 70x50 cm
  • KIŠA, Marina Lapadatović, ulje na platnu 55x37 cmKIŠA, Marina Lapadatović, ulje na platnu 55x37 cm
  • GUNJAČIN CVIJET II., Stevan Isakov, ulje na platnu 38x55 cmGUNJAČIN CVIJET II., Stevan Isakov, ulje na platnu 38x55 cm
  • MAČKE, Irena Škrinjar, pastel, 25x18 cmMAČKE, Irena Škrinjar, pastel, 25x18 cm
  • MAŠTARIJA, Lidija Lovreković, ulje na platnu, 70x50 cmMAŠTARIJA, Lidija Lovreković, ulje na platnu, 70x50 cm
  • KULA DRAŠKOVIĆ, Milka Fureš, ulje na platnu, 38x55 cmKULA DRAŠKOVIĆ, Milka Fureš, ulje na platnu, 38x55 cm